пятница, 25 марта 2011 г.

Про гуцульські ченахи / Hutsul chenahy

Гуцульські ченахи та борщі в глиняних горщечках
Чанахи - страва грузинської кухні. Але в західноукраїнських регіонах також готують не менш смачні "ченахи". Не вдаючись у подробиці "хто в кого", подаю рецепт українських ченах, а також борщу, записані від жительок села Річка, що на Івано-Франківщині, Марії Грепіняк
«Беру води, бараболю, м’ясо, квасолю, всьо помити, всьо порізати, закласти то всьо в горщик, зверху замастити тістом, і то всьо в піч. 
Борщ так само, додати чиснаку, цибулі, перець, сіль, ну спеції, всьо. Буряк, бараболя. Все одночасно вкинути, зверху тістом замастили і в піч поставили».
та Катерини Білак: «Чинахи готую так: бараболя, квасоля, чиснаку напослідок, м’ясо. Мука перепалена. Можна просто в пательні так, промішувати, а можно на жирі. Туди теплої води. Муку розбавити. Спершу варити фасолю, намочену на ніч, бараболю, м’ясо. І зелені багато. 
Борщ бураковий варити ну м’ясо, та й буряк, та приправи. Може бути квашений та й сирий. Не смажити його. Покришити, оцету, та й варити».

Комментариев нет:

Отправить комментарий