середу, 27 січня 2016 р.

Олена Щербань про Щедрий вечір / Olena Shcherban on Christmas Eve




Новорічно-різдвяні свята асоціюються з низкою традицій, що йдуть здавна. Це стосується і різноманітних страв.
Про те, що їли колись названої пори наші пращури, мабуть ніхто не знає краще, ніж керамолог, етнолог, етнограф, краєзнавець, історик, голова Опішнянського осередку майстрів народної творчості Олена Щербань. Щойно вона завітала до нашої студії, аби розповісти про особливості столів наших дідів-прадідів.
Про 4-ри основних страви, без яких раніше в новорічні дні ніяк не обходилися (книші, пироги, вареники та ковбаса, начинена гречаною кашею) та багато інших моментів, які важливі, аби пам'ятати, чим дихала споконвік наша земля, й повідала відома землячка. Наталя Очкань

Немає коментарів:

Дописати коментар