суботу, 29 лютого 2020 р.

Борщик у глиняному горщику

Запрошую скуштувати 70 різновидів автентичних БОРЩиків із глиняних горщиків 15 серпня 2020 року!!!
ЕтноГастрономічний фестиваль «Борщик у глиняному горщику» відбувається щороку у серпні (коли достигають бурячки) в смт Опішня, що в Полтавщині – відомому гончарному осередку. З метою та величезним бажанням вивчення традицій, правил приготування, рецептури, регіональних особливостей борщотворення, популяризації і реанімації культурних традицій Полтавського регіону; пропаганди здорового харчування було обрано страву «борщ» як один із етномаркерів українців. Окрім того, що під час етнофестивалю готуються смачні і надзвичайно поживні, унікальні своєю рецептурою борщі і не лише полтавські (з карасями, полуницями, грушками, галушками, кропивою, яблуками…), які готували бабусі наших бабусь, для яких використовують натуральні продукти, також готуються забуті полтавські страви як КАША КАЧАНА, МАНДРИКИ, ГАЛУШКИ, ГРЕЧАНИКИ, СЛАСТЬОНИ, ШУЛИКИ. Про те, що з часом мій етнофестиваль трансформується у своєрідну платформу культурної комунікації, я не здогадувалася: під час приготування шестидесяти різновидів борщів 10 серпня 2019 року, безцінною етнографічною інформацією обмінювалися носії діалектів понад десятка регіонів України!!!!!!








Немає коментарів:

Дописати коментар