понеділок, 24 лютого 2020 р.

Жайворонки - обрядове печиво


ЖАЙВОРОНКИ від етногині Олени Щербань
В рамках авторського проекту «Музейне сподвижництво Миколи Федоровича Сумцова: наслідуємо і продовжуємо» Олени Щербань (на той час я працювала старшим науковим співробітником науково-експозиційного відділу І), проводжу Лекцію-діалог «Традиції слобожанського тістотворення: обрядові і повсякденні вироби з тіста" 15 березня, 2015. Харківський історичний музей імені Миколи Сумцова 


Зміст
Вступ.
Розділ І. Традиції хлібопечення Слобожанщини. Асортимент хлібних виробів.
Розділ ІІ. Хліб у родинній обрядовості. Символіка весільних хлібів.
Замість висновків.
Джерела та література.

















Немає коментарів:

Дописати коментар