ПРОГРАМА
СЬОМОГО міжНАРОДНОГО гастрономічного
ЕТНОфестивалю-квесту
«Борщик
у глиняному горщику 2020»
Місце проведення – незмінне: ОПІШНЯ, Полтавщина, ЕтноПросвітницький
осередок докторки історичних наук Олени Щербань - ЕтноЕкоАгроСадиба-музей салон-студія
«Лялина Світлиця», що на вулиці Партизанська, 19
ПОЧАТОК о 8 ранку –
закінчення о 20.00!!!!!!!
Приготуємо і з’їмо 70 БОРЩів!
5ºº – 17 ºº – приготування БОРЩиків у глиняних горщиках
у печах за оригінальною народною рецептурою.
Учасниці з
Полтавщини, Запоріжчини, Київщини,
Івано-Франківщини,
Черкащини, Львівщини,
Житомирщини,
Сумщини, Вінниччини.
Дніпропетровщини,
Херсонщини, Чернігівщини, Черкащини готуватимуть щонайменше по ЧОТИРИ різновиди
БОРЩУ в чотирьох глиняних горщиках одночасно:
1. Борщик з м’ясцем, звичний для родини
даної учасниці, в чомусь удосконалений нею) – по-народному – «скоромний»;
2. Борщик вегетаріанський, веганський, без
термообробки (для сироїдів), «пісний» – такий, що готують для родини часто);
3. Борщик особливий (за маминою,
свекрушиною, тітчиною, бабусиною, тобто апробованою часом, технологією
приготування).
4. Борщик авторський – у кожної господині
свій)
Немає коментарів:
Дописати коментар