Традиційні вареники з вишнями опішнянські
Вареники правдиві - зварені на пару або у воді вироби з прісного тіста з начинкою. Тісто наше, традиційне, полтавське - найсмачніше, оскільки готуємо його наступним чином: до 0,5 л холодненького кисляку додати 1 яйце, дрібку солі, 1 чайну ложку соди і борошна грамів 600.
Замісити м'якесеньке тісто, виробити кружечки з нього і начинити чим завгодно, сьогодні ліпимо з ВИШНЯМИ, бо ж поспіли!!! Додаємо в кожен трішки цукру, але можна й без. Зліпити краї, щоб було і надійно і красиво щоб було.
Варимо на пару 5 хв. Викладаємо на тарілку - подаємо до вареників мед, сметану, можна й цукор. Їмо. Багато і часто - сезон вишневий короткий.
Немає коментарів:
Дописати коментар