Борщик у горщику опішнянський з бараниною
У 1902 році таким борщем у Опішні, що в Полтавщині пригощали родину Василя Кричевського.
Зварити шматок баранини з кісточкою з додаванням цілої середнього розміру цибулини і невеликого розміру морквини, кореню петрушки, перерізаних навпіл і лавровий листочок (як звариться - овочі і листочок вийняти).
У наваристий бульйончик покласти картоплю 4-5 штук, 2 горошини духмяного перцю і в піч.
Тим часом порізати соломкою буряк з квасу (бурякового), додати буряк свіжий, теж соломкою порізаний і підсмажити на пательні в олії. Сюди ж свіжого часнику 2-3 зубки, цибулю, порізану кубиками, моркву, порізану соломкою - протушкувати. Додати домашнього томатного соку.
Дістати з печі горщик з бульоном і звареною картоплею, додати засмажку, небагато шаткованої капусти (ідеально, якщо і свіжу і квашену), 5-6 сушених у сушні грушок (підкопчених) і лавровий листочок.
Розім'яти 1 зубок часнику з 50 грамами сала і додати кріп.
Горщик з борщиком у літеплу піч - щоб домлів.
Їсти ложкою з хлібом.
Немає коментарів:
Дописати коментар