вівторок, 30 серпня 2022 р.

Капусняк - український традиційний весільний борщ

 Капусняк  - український традиційний весільний борщ

Готувати його довго. Найкраще - з м'ясом качки, гуски і курятини. Якщо ще й ребрини жирненької - то взагалі люкс. Зварити наваристу м'ясну юшку з підпеченою морквиною і цибулиною. Додати запарене попередньо пшоно - підварити і цілу почищену картопельку. Як картопля звариться - дістати її. Подрібнити квашену і свіжу капусту - додати у вар. І потовчену картоплю - перемішувати, пильнуючи, аби не підгоріло. Насамкінець - дуже смачну засмажку з цибулі дрібно січеної (багато), підсмаженої на смальці до золотавого кольору, моркви тертої - багато, часничку почавленого і томатного соку, густого, червоного - все тушкувати, додати чорний і червоний мелені перці, лаврове листя, свіжу зелень кропу, сіль і цукор і оцет - збалансуйте на ваш смак. Як звариться - нехай трішки настоїться.




Немає коментарів:

Дописати коментар