понеділок, 4 квітня 2016 р.

Лекції Олени Щербань в Харківському історичному музеї імені Миколи Сумцова / Lectures Olena Shcherban in Kharkiv historical museum named after Nicholas Sumtsova

Традиційні страви і напитки слобожанські
12 липня 2015 року о 14:00 в Харківському історичному музеї в рамках проекту «Музейне сподвижництво Миколи Федоровича Сумцова: наслідуємо і продовжуємо» відбудеться інтерактивний захід «Традиційні страви і напитки слобожанські». Його присвячено тонкощам слобожанської народної кулінарії, що завжди славилася своєю різноманітністю та щедрістю рецептури приготування, й мала свої особливості, спричинені контактами із сусідніми народами. Поговоримо про технологію приготування страв, які куштували предки наші: лемішка, зубці, кваша, тетеря, путря, заварювана каша, дивені, вергуни….Згадаємо і про смачно описані слобожанські народні страви та напитки у творах видатного харківського літератора Григорія Квітки-Основ’яненка. А ще відвідувачам заходу буде запропоновано ексклюзивний майстер-клас із приготування забутої (але смачної і дуже поживної!) ритуальної страви, яку готували і подавали під час хрестин та весілля, а також дегустацію цієї незвичайної страви! Що це за поживка, дізнаєтеся безпосередньо під час заходу.

Немає коментарів:

Дописати коментар