понеділок, 13 грудня 2021 р.

Лист підтримки


 

Комісії з конкурсного відбору

Кандидата на посаду директора

КУ «Білгород-Дністровський краєзнавчий музей»

 

 

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ЛИСТ

 

Маю на меті наполегливо рекомендувати, шановній комісії, на посаду директора Комунальної установи «Білгород-Дністровський краєзнавчий музей» кандидатуру Валерії Олександрівни Урді.

Успішна співпраця з Валерією Урдя розпочалася з її навчання у магістратурі Харківської державної академії культури за спеціальністю «музеєзнавство та пам’яткознавство». За час навчання зарекомендувала себе дуже позитивно – відповідальна, творча та старанна студентка, що з успіхом опанувала всі необхідні знання та навички задля успішного керівництва установи в сфері історико-культурної спадщини.

Повсякчас прагнучи підвищення свого рівня знань, Валерія Урдя не зупинилася після одержання диплому з відзнакою у 2019 році та завжди активно брала участь у різноманітних всеукраїнських та міжнародних наукових конференціях, школах та курсах з підвищення рівня кваліфікації (зокрема в Школі соціального проектування і грант-менеджменту «Спадщина», освітній програмі обміну досвідом «Museum ed»).

Саме з її творчої ініціативи ми спільно провели 25.11.2020 р. перший відкритий on-line вебінар ««Сучасний музей як елемент креативної індустрії: ДЕ схований УСПІХ?» на засадах КУ «БДКМ», в якому взяли участь представники більше 40 різних музейних установ та заповідників. Завдяки цьому проекту музейники різних рівнів могли долучитися та отримати сучасний та відпрацьований на практиці інструментарій приваблення відвідувачів у свої музей/галерею/садибу на прикладі діючих кейсів ЕТНОпросвітницького осередку – ЕтноСадиба-музей «Лялина Світлиця» (Опішня, Полтавщина).

Валерія має неконфліктний характер, дуже комунікабельна та вирізняється високим рівнем відповідальності, працьовитості, самодисципліни. Щиро закохана в музейну справу та віддано доводить це результатами своєї роботи, успішно поєднуючи службові обов’язки з постійним професійним розвитком та активним впровадженням інноваційних методів і форми роботи всебічно вдосконалюючи діяльність КУ «БДКМ».

У підсумку хочу підкреслити, аби вдало відповідати на виклики сучасності та бути життєспроможним у фінансовому аспекті, будь який музей потребує фахового керівництва, гнучких професіоналів, що люблять свою професію та постійно вдосконалюють свій фах. Я більш ніж впевнена, що саме Валерія Урдя цілком відповідає цим вимогам, та очоливши міський краєзнавчий музей, дасть йому шанс стати передовою музейною установою в регіоні.

 

Олена Щербань,

старша наукова співробітниця Інституту народознавства НАН України,

експертка із музейного маркетингу та методики створення середовищного музею,

фундаторка ЕТНОпросвітницького осередку – ЕтноСадиби-музею «Лялина Світлиця» (Опішня, Полтавщина),

провідна популяризаторка української традиційної культури Наддніпрянської України, спікерка Школи управління культурною спадщиною,

докторка історичних наук

066 16 45 061

 

Немає коментарів:

Дописати коментар