неділю, 4 вересня 2016 р.

Осінь неспішно, але надзвичайно красиво почала розписувати своїми найтоншими відтінками ліси і затишні приватні сади. Більшість врожаю вже в коморах, у кутку розсипалася свіжа картопля, під стелею сохне кукурудза, ніби на парад вишикувалися в ряди слоїчки з компотами, мармулядами і джемами. Так, ми готувалися влітку до зими. 
Якщо ви втомилися від пошуків смачного вітамінного джему, це означає, що ви досі не куштували солодке чорносмородинове вареннячко, в якому всі корисні властивості цієї ягідки якнайкраще збереглися і пречудово повелися у невеличкій скляній баночці.
А якщо хто забув, то ми нагадаємо: смородина – це не тільки корисний харчовий продукт, але і цінний терапевтичний засіб. Перелік лікувальних властивостей цієї ягоди ще у 18-му сторіччі цілому світу відкрив один французький монах. Вже тоді він підкреслив тонізуючі переваги смородини і назвав чорну ягідку еліксиром молодості. А згодом смородина отримала визнання вчених, а з ним і славу, як найкорисніша ягода для здоров’я…
Ну, а ми можемо лише підтвердити - вона смачна в будь-якому вигляді: чи то зірвана щойно з куща, чи набрана ложечкою зі слоїчка.

Немає коментарів:

Дописати коментар