Солодкі
червоні вишні для борщів зимових
У сезон достигання вишень, обираю
для приготування найм’ясистіші вишні, які звільняю від кісточки, сорт – «Володимирівка».
Пальчиками, швиденько. Відро. Разом із вишневим соком у миску додаю цукру – 1 літру
вишень – пів-літри цукру. Нагріти рідину, але не довівши до кипіння. Охолоне –
нагріти ще раз. І так стільки разів, щоб сироп загустів, але вишні залишилися цілі
і головне – червоні. Додати ще 1 літру цукру. Зварити, щоб вишеньки, щоб були
наче в желе. Закрутити металевими кришками у скляні стерилізовані пів-літрові
банки. Зберігаю в льоху.
Немає коментарів:
Дописати коментар