суботу, 5 листопада 2022 р.

Солодкі червоні вишні для борщів зимових

 

Солодкі червоні вишні для борщів зимових

У сезон достигання вишень, обираю для приготування найм’ясистіші вишні, які звільняю від кісточки, сорт – «Володимирівка». Пальчиками, швиденько. Відро. Разом із вишневим соком у миску додаю цукру – 1 літру вишень – пів-літри цукру. Нагріти рідину, але не довівши до кипіння. Охолоне – нагріти ще раз. І так стільки разів, щоб сироп загустів, але вишні залишилися цілі і головне – червоні. Додати ще 1 літру цукру. Зварити, щоб вишеньки, щоб були наче в желе. Закрутити металевими кришками у скляні стерилізовані пів-літрові банки. Зберігаю в льоху.

Немає коментарів:

Дописати коментар