суботу, 16 травня 2020 р.

15 серпня 2020 року - ЕТНОфестиваль!!!!


ПРОГРАМА

СЬОМОГО міжНАРОДНОГО гастрономічного ЕТНОфестивалю-квесту
«Борщик у глиняному горщику 2020»

Місце проведення – незмінне: ОПІШНЯ, Полтавщина, ЕтноПросвітницький осередок докторки історичних наук Олени Щербань - ЕтноЕкоАгроСадиба-музей салон-студія «Лялина Світлиця», що на вулиці Партизанська, 19

Дата проведення – 15 серпня 2020 року

ПОЧАТОК о 8 ранку – закінчення о 20.00!!!!!!!

Приготуємо і з’їмо 70 БОРЩів!

ЕтноГастрономічнийФестиваль-квест популяризує насамперед ПОЛТАВЩИНУ як середовище народної гастрономії та натуральної поживи і має на меті зробити полтавський край осердям гастрономічного туризму та повернути традицію спільного гуляння.
Під час унікального ЕтноФестивалю-квесту кухарі і кухарочки з різних регіонів України приготують «ВАРИВО ІЗ ЗІЛЛЯМ» - оригінальні та поживні етноБОРЩІ в глиняних горщиках, які готували бабусі наших бабусь. Готуємо виключно із смачних, бо здорових, чистих, «правильних» продуктів. Тільки ЗДОРОВА, НАТУРАЛЬНА, ЧИСТА їжа! Подібна дефіляда відбулася вже п’ять разів – у 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 та 2019 роках. Захід вже заслуговує на рівень міжнародного. Тож тримаємо носи і носики за вітром, і як тільки чуємо аромати полтавської народної кухні зі сторони Опішні, вирушаємо на дегустацію таких простих, на перший погляд, виключно українських страв як БОРЩ, КАША КАЧАНА, ГАЛУШКИ, ВАРЕНИКИ, ГРЕЧАНИКИ, ШУЛИКИ, КОРЖІ, ВЕРГУНЦІ-МОЛОДЦІ, МАНДРИКИ, але які приховують в собі ТРАДИЦІЮ та КУЛЬТУРУ предків наших.
Мета ЕтноФесту-Квесту: вивчення, відродження та популяризація українських народних культурних традицій, відновлення забутих місцевих культурних та гастрономічних надбань насамперед Полтавщини, інших регіонів зокрема;
формування національного етногастрономічного та етнокультурного банку даних; регенерація втрачених зв’язків між поколіннями, зокрема у сфері традиційно-побутової культури; вивчення та популяризація традицій, технології, правил приготування, рецептури, регіональних особливостей БОРЩотворення та ТІСТОтворення.
Цілі: створення та промоція унікального локального культурного продукту;
витворення та утвердження гастрономічних та культурно-мистецьких брендів Опішнянської територіальної громади;
інтернаціоналізація української традиційної культури;
формування поваги та підвищення рівня зацікавленості власною культурно-історичною минувшиною в суспільстві;
акцент уваги на проблемах СЕЛА, екології, виробництва і споживання чистих та правдивих продуктів харчування,
пропаганда здорового способу життя.

Девіз амбітного авторського ЕТНОФЕСТУ – креативність, традиційність, наполегливість, оптимізм.

Немає коментарів:

Дописати коментар