ПРОГРАМА
СЬОМОГО
міжНАРОДНОГО гастрономічного ЕТНОфестивалю-квесту
«Борщик
у глиняному горщику 2020»
Місце
проведення –
незмінне: ОПІШНЯ, Полтавщина, ЕтноПросвітницький
осередок докторки історичних наук Олени Щербань - ЕтноЕкоАгроСадиба-музей
салон-студія «Лялина Світлиця», що на вулиці Партизанська, 19
Дата проведення – 15 серпня 2020 року
ПОЧАТОК о 8 ранку – закінчення о 20.00!!!!!!!
Приготуємо і з’їмо 70 БОРЩів!
ЕтноГастрономічнийФестиваль-квест популяризує насамперед
ПОЛТАВЩИНУ як середовище народної гастрономії та натуральної поживи і має на
меті зробити полтавський край осердям гастрономічного туризму та повернути
традицію спільного гуляння.
Під час унікального ЕтноФестивалю-квесту кухарі
і кухарочки з різних регіонів України приготують «ВАРИВО ІЗ ЗІЛЛЯМ» - оригінальні та поживні етноБОРЩІ
в глиняних горщиках, які готували бабусі наших бабусь. Готуємо виключно із
смачних, бо здорових, чистих, «правильних» продуктів. Тільки ЗДОРОВА, НАТУРАЛЬНА,
ЧИСТА їжа! Подібна дефіляда відбулася вже п’ять разів – у 2014, 2015, 2016, 2017,
2018 та 2019 роках. Захід вже заслуговує на рівень міжнародного. Тож
тримаємо носи і носики за вітром, і як тільки чуємо аромати полтавської
народної кухні зі сторони Опішні, вирушаємо на дегустацію таких простих, на перший
погляд, виключно українських страв як БОРЩ, КАША КАЧАНА, ГАЛУШКИ, ВАРЕНИКИ,
ГРЕЧАНИКИ, ШУЛИКИ, КОРЖІ, ВЕРГУНЦІ-МОЛОДЦІ, МАНДРИКИ, але які приховують в собі
ТРАДИЦІЮ та КУЛЬТУРУ предків наших.
Мета ЕтноФесту-Квесту: вивчення, відродження та популяризація українських народних культурних традицій, відновлення
забутих місцевих культурних та гастрономічних надбань насамперед Полтавщини,
інших регіонів зокрема;
формування
національного етногастрономічного та етнокультурного банку даних; регенерація
втрачених зв’язків між поколіннями, зокрема у сфері традиційно-побутової
культури; вивчення та популяризація традицій, технології, правил приготування,
рецептури, регіональних особливостей БОРЩотворення та ТІСТОтворення.
Цілі: створення та промоція унікального локального
культурного продукту;
витворення та утвердження гастрономічних та
культурно-мистецьких брендів Опішнянської територіальної громади;
інтернаціоналізація української традиційної
культури;
формування поваги та підвищення рівня
зацікавленості власною культурно-історичною минувшиною в суспільстві;
акцент уваги на проблемах СЕЛА, екології,
виробництва і споживання чистих та правдивих продуктів харчування,
пропаганда здорового способу життя.
Девіз
амбітного авторського ЕТНОФЕСТУ – креативність, традиційність,
наполегливість, оптимізм.
Немає коментарів:
Дописати коментар