Круглий стіл «Здорове харчування: національні традиції
та сучасність»
23
лютого 2017 року кафедрою технологій харчових виробництв і ресторанного
господарства в Полтавському університеті економіки і торгівлі було проведено
круглий стіл «Здорове харчування: національні традиції та сучасність». Учасниками
круглого столу були фахівці ресторанного господарства Полтавської й
Житомирської областей, ДП «Полтавастандартметрологія», викладачі та студенти
ПТНЗ «Полтавське вище професійне училище ім. А. О. Чепіги» Полтавського
професійного ліцею, Одеської національної академії харчових технологій
і Полтавського університету економіки і торгівлі, етнолог, провідний популяризатор української традиційної культури Олена Щербань.
На
засіданні круглого столу були обговорені актуальні питання здорового харчування
у традиціях української культури мешканців Наддніпрянщини: режим харчування
різних верств населення кінця XIX початку XX століття, принципи формування
меню, технологія приготування страв і кулінарних виробів того часу й посуд, в
якому готували їжу – глиняні дівайси. Доповідь Олени Щербань викликала непідробний інтерес. Обмінялися думками щодо культури
харчування сьогодення – сучасних тенденцій розвитку української кухні на
прикладі Житомирщини, інноваційних ресторанних технологій, використання
елементів української кухні в італійському ресторані. Розглянули питання
виробництва, маркування та споживання органічної продукції та відповідну
нормативну базу, визначення токсичності продуктів методом біотестування.
Немає коментарів:
Дописати коментар