середу, 27 липня 2016 р.

Національний Сорочинський ЯРМАРОК 2016

Під час Сорочинського ярмарку 2016 для ВАС ПРАЦЮВАТИМУТЬ в ЕТНОформаті 4 садиби (модератор - етнолог Олена Щербань):

Садиба Хіврі – куратор Тетяна Кононенко (Велика Багачка, Полтавська область) 
Хмільна Садиба – куратор Олена Карпова (Полтава, Полтавська область) 
Садиба пана Майстренка – куратор Олена Кудрявцева (Черкаси, Черкаська область) 
Садиба Весільна – куратор Микола Пазич (Краснокутськ, Харківська область) 
Садиба Хіврі
Ярмаркова Садиба Хіврі гостинно ЗАПРОШУЄ Вас і Ваших ДІТОЧОК впродовж усіх ярмаркових днів з 16 по 21 серпня 2016 року на:
ГАРБУЗ-Фест, ПОЛУНИЧКА-Фест, МЕД-Фест, КОТИГОРОШКО-Фест, «Ярмаркова ХАТА на ТАТА», «Ярмарковий Мастер-Кухар», традиційне святкування Яблучно-Медового СПАСА, обряд ЧЕСАННЯ СПАСОВОЇ БОРОДИ, танцювальний конкурс «Гречаники-Ойра» (дам лиха закаблукам), виставави «Солопій та Хівря», «Ревізор», театральні постановки казок «Рукавичка», «Колобок», «Курочка Ряба», ЕтноДійства «Ходить Гарбуз по городу», «Українські народні грища і танці», а також поласувати гарбузовою кашею,  інтерактивні, творчі, унікальні МАЙСТЕР-КЛАСИ.
 Хмільна Садиба
 Ярмаркова Хмільна Садиба гостинно ЗАПРОШУЄ Вас впродовж усіх ярмаркових днів з 16 по 21 серпня 2016 року на:
на Сорочинський БОРЩ із полуницями, грушками, галушками, міцну тархунівку та варенуху, варенички до сметанки, вергуни, вергунці, вергунята, вергуниці – від СОРОЧИНСЬКОЇ молодиці!
НЕ минайте хату нашу
Бо тут є і борщ і каша!
Калганівка, варенуха
Не відтягнем вас й за вуха

 Ой заходьте, не минайте, гості нашу ХАТУ,
Тут для вас завзято грають хлопці та дівчата, 
Майстер-класи з рукоділля, гончарства, прядіння…. 
Подарунки для малечі, а ще смачні вміння:
Гречаники, жайворонки, підпалок, галушки, пряники, мед, узвар, медовушки!

Садиба Майстренка
Ярмаркова Садиба пана Майстренка гостинно ЗАПРОШУЄ Вас впродовж усих ярмаркових днів з 16 по 21 серпня 2016 року на: гончарські, прядильні, тістотворчі майстер-класи, фотосесію на згадку про Сорочинський Ярмарок 2016 у хаті гончаря. А також на театралізовані Етнодійства «Червоні Чобітки, срібні закаблуки», ЕтноВікторину «Народна мудрість, яка підкаже, вуста розв'яже, серце зігріє, душу відкриє й розуму навчить!» та лотерею!!!
ТІЛЬКИ ДЛЯ ДІВЧАТ: ворожимо на Долю-Долечку на… ВАРЕНИКАХ-пирхунах!!!!!
На території нашої садиби ви можете придбати унікальні опішнянські глиняні вироби та ткані вироби: Сорочинські КЕРАМІКА та ТКАНИНА – ВАША щаслива РОДИНА

Садиба Весільна 
«На городі зілля, А у нас – ЕтноВЕСІЛЛЯ!» (театралізоване дійство, участь у якому беруть усі БАЖАЮЧІ. Весільних ролей-чинів – Вистачить на всіх). Традиційне весільне ДІЙСТВО в особах включає забуті обряди: сватання, заручини, домовини, власне весілля, переспіви дружок і бояр, коровай-даризна, комора, кування, циганщина, понеділкування».

Немає коментарів:

Дописати коментар