четвер, 17 грудня 2015 р.

Забуті українські страви і напитки / Forgotten Ukrainian dishes and drinks

Шпундра, тетеря, верещака, соломаха, щерба, хляки, лемішка, шулики та загреби, варенуха, запіканка, чикилдиха, вергуни......Приготуємо на Різдво??? 

ВЕРГУНИ готуємо так: пів-літри холодного свіжого!!!! кефіру, одне яйце-райце, 1 чайна ложки соди, 200 грамів цукру, вибовтуємо, дрібка маленька солі, додаємо борошно пшеничне біле поступово, грамів 400 піде, вимішуємо, але не туго, щоб тістечко не тверде, а м'якеньке було. Вирізаємо смужки, робимо в середині надріз, один кінчик прокручуємо і смажимо у великій кількості рафінованої олії до золотавого чи коричневого кольору. Виймаємо, посипаємо цукровою пудрою і одразу їмо!!

Немає коментарів:

Дописати коментар