четвер, 16 липня 2015 р.

Всеукраїнська Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні
Громадська організація «Туристичне СЕЛО Полтавщини»
ЕкоАгроСадибка салон-студія «Лялина Світлиця»
ПРОГРАМА
 Другого всеукраїнського гастрономічного фестивалю-квесту
«Борщик у глиняному горщику» 2015
 Місце проведення – ЕкоАгроСадибка салон-студія «Лялина Світлиця»,  вул. Партизанська, 19, ОПІШНЯ, Полтавщина
Дата проведення – 15 серпня 2015 року
Фестиваль-квест популяризує ПОЛТАВЩИНУ як центр народної гастрономії та органічної їжі і має на меті зробити полтавський край осередком гастрономічного туризму та повернути традицію спільного гуляння. Під час заходу готуватимуться смачні і надзвичайно поживні БОРЩІ, які готували бабусі наших бабусь. Для них використовують продукти без шкідливих домішок. Під час приготування не використовують консервантів. Тільки ЗДОРОВА ОРГАНЧНА ЕКОЛОГІЧНО чиста їжа! Подібна дефіляда відбулася тогоріч 16 серпня. Захід, безумовно, має право на життя і заслуговує на рівень міжнародного. Тож тримаємо носи і носики за вітром, і як тільки чуємо запахи полтавської народної кухні зі сторони гончарської столиці України, вирушаємо на дегустацію таких простих, на перший погляд, популярних страв як БОРЩ, КАША КАЧАНА, але які приховують в собі ТРАДИЦІЮ та КУЛЬТУРУ предків наших.
 Soup for the soul: Borscht, the traditional soup of Ukraine, is popular in different variations throughout Eastern and Central Europe. It is made with a beetroot base, giving it a deep reddish-purple color.

Мета Фесту-Квесту: вивчення традицій, правил приготування, рецептури, регіональних особливостей борщотворення, популяризація і реанімація культурних традицій Полтавського регіону.
Куратор – етнолог, керамолог, кандидат історичних наук, дослідниця традицій використання глиняного посуду в культурі харчування українців, провідний популяризатор традиційної культури Полтавщини – Олена Щербань (066 18 45 061)
8ºº – 13 ºº приготування БОРЩІВ у горщиках у печах за оригінальною народною рецептурою

10 ºº – урочисте відкриття Другого всеукраїнського гастрономічного фестивалю-квесту «Борщик у глиняному горщику» 2015

13ºº – 15 ºº – презентація борщів учасницями, дегустація БОРЩІВ

16 ºº – УРОЧИСТОСТІ: оголошення переможців, вручення призів, підведення підсумків Фестивалю-Квесту    

10.00 – 20.00 – майстер-класи (виготовлення тканинної ляльки-мотанка, мотузяних коників, ліплення з глини, гончарювання), кухарські конкурси;
«фото-полювання» по фестивалю (зібрані фото матеріали по фестивалю будуть брати участь у конкурсі на найкраще фото, який відбудеться о 18.00

2000  – закриття Фестивалю-Квесту

З питань проживання та харчування телефонуйте:
066 18 45 061 Олена

Об’єм приготованих борщиків у глиняних горщиках ОБМЕЖЕНИЙ!!!!!

На ВАС чекають:

дегустація 6 різновидів!!!!  борщів приготованих у глиняних горщиках за стародавніми рецептурою і технологією;
участь у майстер-класах по приготуванні БОРЩІВ;
можливість спілкування з надзвичайно цікавими інформаторками стосовно традиційно-побутової культури українців;
можливість почути та побачити цікаві моменти стосовно традиційної культури харчування українців;
доступна рецептура автентичних борщів;

На території фестивалю працюватиме координаційна група волонтерів яка буде інформувати і допомагати гостям фестивалю-квесту.

На території фестивалю працюватиме група волонтерів яка буде відповідати за безпеку та порядок гостей. 
Візьміть участь у Фестивалі-Квесті
«Борщик у глиняному горщику 2015» -
і ми разом відтворимо кулінарний процес приготування БОРЩУ
в печі за бабусиним рецептом!!

Запрошуємо усіх смачно та весело пообідати!















Немає коментарів:

Дописати коментар