понеділок, 29 грудня 2014 р.

Прочитайте лишень добре, Прочитайте знову Тую славу. Та читайте Од слова до слова. / Read only well, Read That glory again. But read From a word to the word

Без глибокого пізнання нашого історичного минулого НЕМОЖЛИВО зрозуміти сучасне, передбачити, а тим більше успішно будувати майбутнє. Звідси й випливають основні функції історії України. 
Це по-перше, пізнавальна (інтелектуально-розвиваюча). Не можна бути освіченою людиною і не знати „свого роду, племені”, історії своїх батьків, дідів, прадідів, свого народу, своєї Батьківщини. Це особливо важливо для майбутніх учителів. 
По-друге, – практично-політична. Ця функція дозволяє розглядати історичний процес в єдності минулого, сьогодення і майбутнього. Адже в історії народу – великий позитивний і негативний досвід, багаті культурні традиції тощо і, щоб рухатися вперед з меншими втратами і прорахунками, треба знати історію. Без історичного досвіду кожне покоління повинно було би повторювати і відкривати те, що було зроблено їх попередниками. 
І по-третє, світоглядна функція. Вона формує погляд на світ, суспільство, закони його розвитку, сприяє вихованню патріотичних почуттів, любові до своєї Вітчизни, гордості за Україну, її народ та його героїчну історію, яка є основною складовою світової цивілізації.

Немає коментарів:

Дописати коментар