В полив'янім горщику
Ми наварим борщику.
А що треба? - Бурячок!
Вибирай із нас, дружок!
В полив'янім горщику
Ми наварим борщику.
- А що треба? - Капустина!
- А ще треба? - Цибулина!
- А ще треба? - Квасолина!
- А ще треба? - Картоплина!
Вибирай нас, господине!
В полив'янім горщику
Ми наварим борщику,
Будем пригощати,
Осінь шанувати!
На Полтавщині разом з товченим салом борщ заправляли курячою потрібкою.
А на Хмельниччині - смальцем і розведеною гарячою сметаною.
Житомирщина славиться борщем із в'яленими в'юнами та грибами.
В Чернігові борщ готували на польський манер - з чорносливом.
На Поділлі для заправки борщу додавали спеціальний квас із запарених житніх висівок - грис.
На крайньому заході борщ варили дуже рідким, лише з буряком, заправляючи засмажкою, а для кисло – солодкого смаку додавали сік свіжих вишень або яблук.
На Півдні, для гостроти у борщ додають червоний стручковий перець.
Віруючі хазяйки пам'ятали і вміли готувати пісні борщі з карасями, квасолею та грибами.
http://lib.kherson.ua/majster9-6.htm
Ми наварим борщику.
А що треба? - Бурячок!
Вибирай із нас, дружок!
В полив'янім горщику
Ми наварим борщику.
- А що треба? - Капустина!
- А ще треба? - Цибулина!
- А ще треба? - Квасолина!
- А ще треба? - Картоплина!
Вибирай нас, господине!
В полив'янім горщику
Ми наварим борщику,
Будем пригощати,
Осінь шанувати!
На Полтавщині разом з товченим салом борщ заправляли курячою потрібкою.
А на Хмельниччині - смальцем і розведеною гарячою сметаною.
Житомирщина славиться борщем із в'яленими в'юнами та грибами.
В Чернігові борщ готували на польський манер - з чорносливом.
На Поділлі для заправки борщу додавали спеціальний квас із запарених житніх висівок - грис.
На крайньому заході борщ варили дуже рідким, лише з буряком, заправляючи засмажкою, а для кисло – солодкого смаку додавали сік свіжих вишень або яблук.
На Півдні, для гостроти у борщ додають червоний стручковий перець.
Віруючі хазяйки пам'ятали і вміли готувати пісні борщі з карасями, квасолею та грибами.
http://lib.kherson.ua/majster9-6.htm
Немає коментарів:
Дописати коментар