понеділок, 12 вересня 2011 р.

Чому тріскається глиняний посуд????


Або про актуальність теми "Глиняний посуд у культурі харчування українців"
Нещодавно я отримала листа такого змісту:
"Лена,здравствуйте! Обращаюсь к Вам за помощью, У Вас на блоге увидела Сергея Ивашкива-чудо мастера.В начале июня отдыхала в Трускавце,зашла в "Макитру",влюбилась сразу в кофеварку и конечно же купила работа Сергея, сделала рекламу у себя в городе,после меня девочка купила на заказ еше 5 штук там же. Радость моя была недолгой,в конце августа по всему дну пошла трещина,берегла я свою кофеварку как зеницу ока-и не роняла ни разу,и на рассекателе варила кофе,да и не очень часто даже. И теперь чего делать?
Я надеюсь это мне не повезло,или это есть не очень качественная посуда,может это просто сувенирный вариант,но судя по цене...да и заверили что можно пользоваться, Может подскажите,куда обратиться,может можно как то полечить мою кофеварку,или может поменять? Обидно до слез и за кофеварку,и за мастера и в конце концов даже и за деньги,не хочеться терять веру во что-то хорошее. Заранее благодарна за участие,буду ждать ответа

Доброго дня!!!! Дякую за коментар!!! 
 Кавоваркою  називаєте "турочку"? . 
Перше: купувати потрібно такі речі (для користування в побуті!!!!!) тільки в Майстра, Особисто. Тоді і претензії буде враховано і надалі таких прикрощів не буде. В магазині навряд чи зможуть Вам допомогти. Це бізнес....
Друге: посуд глиняний нині виготовляють Хто хоче і ЯК хоче, відповідно, стандарти якості.... Дивіться пункт ПЕРШИЙ.
Третє: про використання глиняного посуду готую книгу "Глиняний посуд у сучасній культурі харчування", про це все напишу там детально, дуже детально. Дякую Вам! Ви підтверджуєте факт використання глиняного посуду в сучасному побуті.
Четверте: нині на ринку України дійсно є багато ширвжитку сувенірного..... неправильного..... шкідливого навіть для здоров‘я. Обережно!!!! 
Але !!!!є і ЯКІСНІ РЕЧІ!!!!!!!!!!!!
п’яте: турка для кави НЕ ПРИЗНАЧЕНА бути глиняною... на жаль... вона обов’язково рано чи пізно лопне на вогні, навіть на "рассекателе".... У нас нині немає печей, в яких наші бабаусі варили борщі, і горщики служили по 40 років!!!!!! Тамсама  конструкція теплотехнічної споруди ПРИЗНАЧЕНА для глиняної посудини. І каву в турці в печі не варили... Тому нам піч будувати не треба...
Пишіть!!!!
З повагою Ваша Олена Щербань

Мені пишуть:


Надя прокомментировал(а) ваше сообщение "Борщ в глиняном горшке":

А чи можна витягувати з духовки гарячий глечик із щойнозвареною стравою?Глечик не трісне? 




Анонимный прокомментировал(а) ваше сообщение "Моя Лялька-мотанка або про те, що може зробити кож...":

Дуже дякую за майстер- клас. Просто і класно. 





Zina прокомментировал(а) ваше сообщение "Прядіння у ХХІ столітті":
Ого! Таке ше хтось уміє!!!??

P.S. Привіт з Косова (майже)))!!


Olena privet!

Eto Nastia iz San Diego, kotoraya nedavno byla u vas v Oposhne. Mne ne udalos' s vami pered ot'ezdom svyazat'sya, hotya ochen' hotelos', poetomu prostite pozhalujsta. No ya hochu vam pereslat' nekotorye fotografii, kot. sdelala ya i kot. vy delali sami vo vremya master klassa po gline, shtoby u vas ostalis' na pamyat'. Mozhete ih ispolzovat' dlya svoego bloga.

Pishite mne esli est' u vas ko mne voprosy ili prosto tak :)

Spasibo,
Nastia

P.S. U vas ochen' klassnyj blog, budu pochityvat' :)



Малюта Наталья прокомментировал(а) ваше сообщение "Моя Лялька-мотанка або про те, що може зробити кож...":

Очень красивые украинские обряды! Ведь процесс изготовления такой куклы - это медитация. Погружение в себя, в глубинную мудрость своих предков.... Спасибо тебе, Солнце, за этот чудесный блог!!!!! 



Малюта Наталья прокомментировал(а) ваше сообщение "Борщ в глиняном горшке":

Блюда в горшочке - самые любимые в моей семье!!!! 



Малюта Наталья прокомментировал(а) ваше сообщение "Я і мої Друзі":

Высшее достижение, когда ты осознанно благодарен друзьям за то, что они у тебя есть. Когда не принимаешь как дОлжное их внимание, их помощь и поддержку. Когда ты всему миру заявляешь с гордостью "Смотри, мир! Вот - МОИ ДРУЗЬЯ" И гордишься этим. Я тоже очень люблю своих друзей. И благодарна Природе за то, что они у меня есть! 



Олено, доброго дня! Мені дуже сподобався Ваш блог. Я як раз шукала інформацію про глиняну іграшку. Ви бува не знаеєте де в Києві її можна купити? Мені здавалося що повинно бути багато де. Але як дійшло до діла то не знаю куди йти. Цікавить в традиційному народному стилі.
Дякую.

 Василь прокомментировал(а) ваше сообщение "Борщ в глиняном горшке": 

дуже цікаво...і страшенно с м а ч н о !!! 




Доброго дня, пані Олено!
Мене звуть Лев. Я з Києва.
Натрапив на Ваш блог у Неті та почитав про гончарство Опішні.
З цього приводу Вам і пишу.
Колекціоную левів. Різних. Зокрема і керамічних. Від знайомих і з різних українських мистецьких ресурсів дізнався, шо класичний український лев - то опішнянський.
У своїй колекції маю вже три Опішнянського заводу радянських часів та одного роботи пана Омеляненка.
У березні був у Вашому музеї. Але у експозиції вироби опішнянських заводів та й окремих майстрів презентовані не дуже.... Спробував шось по свойому питанню дізнатися від співробітників, шо опікуються відвідувачами, але дізнався тільки, шо "на левах" "спеціалізувався" пан Омеляненко, який за віком зараз майже не працює.
Але почитавши Ваш блог та побачивши інформацію та світлини про інших опішнянських майстрів, зрозумів, шо люди, з якими спілкувався, не дуже обізнані у темі.

З повагою,
Лев Сологуб

Татьяна Крупа прокомментировал(а) ваше сообщение "Моя Лялька-мотанка або про те, що може зробити кож...":

Ленусь, ты просто - МОЛОДЧИНКА!!!

Ты у меня тут: http://www.formuseum.info/
2011/02/11/krupa.html

Обнимаю все ваше семейство! 

Юлія прокомментировал(а) ваше сообщение "Моя Лялька-мотанка або про те, що може зробити кож...":

Буквально вчора бачила цей магічний обряд!
Диво, та ї годі. Після побаченого, захтоіла зробити таке диво власноруч...А сама Майстриня так і зачаровуе своею інергією та завзяттям..якщо на Україні є такі Світлі люди, то все з нашою Ненькою буде горазд...добробуту на натхнення тобі Олено. 



Анонимный прокомментировал(а) ваше сообщение "Про Лялечку":

мне очень понравилось у вас :вы настоящий мастер умейте донести мысль, обьяснить ,показать... 








Немає коментарів:

Дописати коментар