вівторок, 6 вересня 2011 р.

Гіппократ і українська ментальність

Або про тонкощі українського кулінарного мистецтва 
Книші, перепічки, коржі, гречаники, товченики, затірка, локшина, сальник, лемішка, млинці, зубці, рубці, плескана, шулики, пампушки, полотки..... - це лише коротесенький перелік українських страв, які готували наші прабабці. Кожен народ має свою національну кухню. Здається, ще Гіппократ натякав на те, що їжа впливає і на фізичну і на розумову і навіть на моральну сферу формування Людини... Тож особливості НАЦІОНАЛЬНОЇ кухні впродовж часу впливали і на особливості в характері нації, її культурного становлення.....Ми всі залюбки ласуємо суші, пастою, піцою, лавашем.... Але, можливо, врізноманітнивши свій раціон відносно простими в приготуванні (всі інгредієнти не заморські, а свої!!!), смачними, ситними стравами наших предків, А ЗНАЧИТЬ З НАШИМ генонаціокодом, можливо, ми через тонкощі кулінарного мистецтва......

Немає коментарів:

Дописати коментар