Що таке качана каша (крупці)?
Однією з улюблених святкових страв диканчан, будищан, а також опішнян є качана каша. У Диканці її називають "крупцями". На мій смак, вона дуже смачна. Більшості, кому доводилося її спробувати, вона не просто сподобалася, але ще й запам’яталася, мабуть, назавжди. Вигляд вона має незвичайний: маленькі жовті горишинки, "одна в одну", зварені на бульйоні, з м’ясцем.... Мммм....
Приготувати цю кашу дуже просто. Для цього потрібно взяти пів-кіло пшона, замісити з борошна і яєць тісто і кожнісіньку пшонинку "замотати-обкачати" в тістечко.... Лиш пильнуйте, щоб усі горшинки були однаковими.....
Але це жарт.
Насправді ж, як усе смачне, приготування качаної каші забере чимало часу і фізичних зусиль. Качаною її тому й називають, що "качають" пшонинки по тазику, підливаючи збитих яєць і підсипаючи борошна..... Руки потім болять, долоньки червоні...
Але яка смачнюща кашка тоді паруватиме на столі....
Хто забажає більше дізнатися про технологію приготування качаної каші, пишіть, будь-ласка, про це в коментарях до цієї статті.
Але це жарт.
Насправді ж, як усе смачне, приготування качаної каші забере чимало часу і фізичних зусиль. Качаною її тому й називають, що "качають" пшонинки по тазику, підливаючи збитих яєць і підсипаючи борошна..... Руки потім болять, долоньки червоні...
Але яка смачнюща кашка тоді паруватиме на столі....
Хто забажає більше дізнатися про технологію приготування качаної каші, пишіть, будь-ласка, про це в коментарях до цієї статті.
Качана каша у процесі приготування. Посудина дісталася майстрині Оксані Скрипці-Манько у спадок від бабусі Марії Яковенко, яка й навчила "качати" цю кашку |
Каша сохне |
Готова кашка до вживання |
Дуже гарно виглядає ваша каша!!!!
ВідповістиВидалитиНапишіть, буд ласка, рецепт, загорілася я приготувати таке диво.
ВідповістиВидалитиЯкщо можете роділіться будьласка рецептом
ВідповістиВидалитиЧто придает каше золотистый цвет?
ВідповістиВидалитинапишіть будь ласка рецепт качаної каші, дуже хочеться скуштувати незвичну кашу.
ВідповістиВидалитиІ мені хотілось би більш детальний рецептик, особливо про сам процес качання - це руками качають по тазику, чи качають саму посудину?
ВідповістиВидалитимій мейл Hotpepper5000@yandex.ru
ВідповістиВидалитиМожна отримати на мій мейл, Hotpepper5000@yandex.ru, більш детальний рецепт, хочеться спробувати. І уточніть сам процес качання. Завчасно дякую!
ВідповістиВидалитиДуже хочу рецепт. Сама спробувала, не дуже вдачно
ВідповістиВидалитиЯ теж хочу технологію. Я спробувала робити, але в мене пшонинки злипаються, і як результат- різні за розміром. І ще, сам процес варки цікавить. Чула, що начебто, багато масла потрібно, але коли додати, співвідношення не знаю
ВідповістиВидалити