неділю, 19 березня 2017 р.

Вергуни-вергуниці

Рецепт вергунів від Надії Шиян: 3 жовтки, 1 яйце, 1 столова ложка горілки, 1 столова ложка сметани, борошна, щоб можна було корж розкачати. Тісто розкачати дуже тонко, різати різцем на ромбоподібні смужки, в кожній з яких зробити прорізь, в яку загнути один кінець. Смажити в олії, додавши смальцю. Готові вергуни обсипати цукровою пудрою.
Рецепт вергунів від Катерини Порскало: 4 жовтки, 1 яйце з білком, трохи цукру, олії, горілки (по 2-3 ложки), замісити не туго тісто, розкачати тонко-тонко, згорнути один кінець у попередньо зроблений проріз. Смажити в олії наполовину зі смальцем. Обсипати цукровою пудрою.

Немає коментарів:

Дописати коментар