понедельник, 6 февраля 2017 г.

Про качану кручену кашу


Світлана Глущенко
00:30
я з Деревок Котелевського району і скажу вам, що в нас ця каша зветься "крученою кашею" і готують її на малому вогні на цеглі(після закипання підіймають казанок на цеглу, під якою горить вогонь - конфорка звичайної газової плити). За рахунок цього досягається плавне прогрівання, тобто каша умліває. І яєць ми значно менш беремо, коли крутимо крупу, діаметр крупинок - 2-3 діаметра пшонини. А вже в готовому вигляді ясна річ крупишки значно збільшуються в розмірі. Подаємо, щедро заправивши маслом(хоч і готувалася на наваристому курячому бульоні), виклавши зверху курятину, на якій варився бульон і яку дістали перед засипанням крупи
00:38
а затірка - то козацька страва, по суті - борошняний суп. Затіркою зветься, бо в борошно трішки води ллється і розтирається по стінках ємності, так маємо окрім розсипчастої фракції борошна ще й дрібні "скатані" шматочки.  Все це добро всипається близько до завершення приготування страви. У нас в сім*ї затірку завжди готували з засмажкою з сала й цибулі, але без моркви
Оля Краснокутська (Брюх) ответила Наталии
12:40
Затірка робиться без пшона 😛
Ирина Алакина Островская
14:48
Та ну вас.Аж слина потекла..Як нарозповідають)))Бандерівці)Треба спробувати приготувати)Дякую за рецепт!
Татьяна Пронь (Капошко)
15:04
Звичайно чим більше яєць - тим більше пшоно "візьме" борошна - звичайно і каша смачніша, але можна і менше брати яєць будуть менші крупинки - теж смачно
Світлана Глущенко
17:33
сьогодні готую затірку і накручу крупи на кашу,якщо вечерком по пшоно виберусь в магазин
Анна Тютюнник (Фадеева)_ ответила Наталии
23:12
Точно! Ее готовят на все ритуальные праздники, вкуснятина необыкновенная!


Анна Тютюнник (Фадеева)_ ответила Наталии
23:14
Точно! Ее готовят на ритуальные праздники, пробовала в Марченках Диканского района, вкуснятина необыкновенная и очень сложна в приготовлении основного ингридиента.

Виктория ))))))))))))))))))))))))
23:25
Спасибо за рецепт давно искала!Раньше у бабуси в деревне Карабазивка готовили на все праздники!!!Вкус детства когда бываю в Полтаве всегда еду в деревню и покупаю!!!Тепер сделаю сама!!!!👍  👍 👍 😋
Сегодня
Наталия Штельмах (Терещенко)
09:35
А ще ця крупа смачна з рисової січки.а не з пшона тільки важче її качати. Хто качає цю крупу , думаю буде зі мною згоден.
Валентина Сохоневич(Авраменко)
10:44
Боже яка смакота, пробувала декілька разів в дитинстві, смак памятаю і зараз, але робити на жаль не вмію
Дід - Юрась ответил Ирине
15:38
Бандерівці?? ...на полтавщині?  Швидше - махновці! 😂 😂 😂
Дід - Юрась ответил Наталии
15:39
Так. Але рис - то вже не Україна.
Ирина Алакина Островская ответила Дід
19:51
Ну,тоді наші)Махновці)
Толя Цись ответил Дід
20:04
На Полтавщині - звісно козаки .

Комментариев нет:

Отправить комментарий