ХЛІБ супроводжував наших предків упродовж всього ЖИТТЯ – від народження до останньої
межі, то до кожного родинного чи календарного свята/події в нашому регіоні
випікали особливі його види.
13 березня 2016 року в Харківському історичному
музеї імені Миколи Сумцова, в рамках авторського проекту
етнолога Олени Щербань "Музейне сподвижництво Миколи Федоровича Сумцова:
наслідуємо і продовжуємо" Олена Щербань ознайомила гостей із забутими технологією і рецептурою приготування слобожанських
весняних обрядових ХЛІБІВ, а саме: «жайворонків», «хрестів», плугів, сорочачих
вушок, колись знаменитих, на усіх харківських і не тільки ярмарках,
боромлянських бубликів, а ще слащонів, книшів, пасок.
Немає коментарів:
Дописати коментар