неділю, 13 березня 2016 р.

Весняні обрядові слобожанські ХЛІБИ / The spring ritual bread Slobozhanska

ХЛІБ супроводжував наших предків упродовж всього ЖИТТЯ – від народження до останньої межі, то до кожного родинного чи календарного свята/події в нашому регіоні випікали особливі його види.
13 березня 2016 року в Харківському історичному музеї імені Миколи Сумцова, в рамках авторського проекту етнолога Олени Щербань "Музейне сподвижництво Миколи Федоровича Сумцова: наслідуємо і продовжуємо" Олена Щербань ознайомила гостей із забутими технологією і рецептурою приготування слобожанських весняних обрядових ХЛІБІВ, а саме: «жайворонків», «хрестів», плугів, сорочачих вушок, колись знаменитих, на усіх харківських і не тільки ярмарках, боромлянських бубликів, а ще слащонів, книшів, пасок.






































Немає коментарів:

Дописати коментар