пʼятницю, 18 грудня 2015 р.

Малі підсумки 2015 року і не тільки / Small results in 2015 and beyond

Сьогодні зранку я їхала в харківському метро в червоній хустці, картатій спідниці (моїй улюбленій, тій, що в дружки ходили років так 80-90 тому...) і подумалося таке: щаслива я все-таки людина, що займаюся саме тим, що до вподоби мені найбільш. Історична освіта, яку здобула (в Полтавському державному педагогічному університеті імені Володимира Короленка) й досі для мене найкращому вузі, бо саме там я навчалася дуже логічно продовжилася "етнологічною" - наразі я кандидат історичних наук зі спеціальності "Етнологія" (захищалася у Львові).
Вже понад 13 років як музеолог. Систематично провожу етнографічні експедиції по Україні. Крайні цьогорічні - Полтавщина, Харківщина і Сумщина. Маю дві сотні публікацій різного штибу, активний і дійсний член Національної спілки краєзнавців України, встигла стати викладачем вищої категорії, майстер із виготовлення традиційної тканинної ляльки-мотанки, майстер із виготовлення обрядового українського печива. Захоплююсь сільським зеленим туризмом, колекціоную предмети української старовини, маю приватний музей, залюбки провожу майстер-класи із виготовлення ляльки-мотанки, різдвяного печива, "миколайчиків", дідухів, мотузяних коників, з виготовлення "качаної каші" та борщиків у глиняному горщику..... Авторка 5 блогів: про традиційну українську культуру (тільки на цьому блозі за рік - 517 публікацій з оригінальними ФОТО!!!!!!! (фото вже не знаю, де зберігати, дуже багато ексклюзиву!! )), про нашу поживку, про українське весілля, про мою тканинну ляльку-мотанку, про Опішню... а ще активна у соцмережах....
голова і одна із засновників ГО "Туристичне СЕЛО Полтавщини". Лише в цьому році організувала і провела п'ять!!!!! ЕТНОфестивалів (3 в Полтавщині і два в Сумщині).....
Про все, що дізнаюся, особливо від старожилів - щедро ділюся з усіма ВАМИ, а ВИ надихаєте мене на натхненну ПРАЦЮ своїми подяками і захопленнями.
Отже, вже більше п'яти років, стільки ж і моїй садибці-музею "Лялина Світлиця",дуже АКТИВНО ПОПУЛЯРИЗУЮ, РЕКЛАМУЮ, ПІАРЮ українську традиційну КУЛЬТУРУ і нашу минувшину через свою діяльність, життя, лекції, майстер-класи, статті і статейки, в неті і поза ним.... І дуже люблю це.
Відтак на сьогодні гордо звуся ПРОВІДНИМ популяризатором української традиційної культури Полтавщини, Харківщини на Сумщини.
ДЯКУЮ, що підтримуєте!!!
З повагою, Ваша Олена Щербань

Немає коментарів:

Дописати коментар