вівторок, 8 грудня 2015 р.

Заходи із популяризації сільського зеленого туризму в Полтавщині та Сумщині в 2015 році, організовані уповноваженим представником Спілки сприяння сільського зеленого туризму в Полтавській області 
Оленою Щербань
15 серпня 2015 року зініційовано, організовано і проведено Другий всеукраїнський гастрономічний НАРОДНИЙ фестиваль-квест «Борщик у глиняному горщику 2015» на базі садиби «Лялина Світлиця».
29 серпня 2015 року взяла участь у організації і проведенні ЕтноФесту «Сіновал» на базі садиби сільського зеленого туризму «Грунівська Січ» Володимира Вакули (с.Грунівка, Сумщина).
2-3 жовтня 2015 року організувала і провела етнографічну експедицію по збору інформації стосовно традиційної культури слобожан (зокрема весільного обряду), а також предметів народного вжитку в селі Грунівка, що в Сумщині.
Експедицію було здійснено за сприяння власника садиби сільського зеленого туризму «Грунівська Січ» Володимира Вакули (с. Грунівка, Сумщина).
10 жовтня 2015 року взяла участь у організації і проведення ЕтноФестивалю «Грунівський Січослав» на базі садиби сільського зеленого туризму «Грунівська Січ» Володимира Вакули (с. Грунівка, Сумщина).
22 листопада 2015 року взяла участь у проведенні Етнофестивалю «Вареник-витівник» на базі садиби сільського зеленого туризму «Кантрі-Хауз» Надії Михайлової (с. Чечелево, Кременчуцького р-ну, Полтавщина).
Дорогі КОЛЕГИ!!
Вкотре захотілося нагадати Вам про те, що я бачу перспективу розвитку сільського зеленого туризму і в Полтавщині і в Харківщині і в Сумщині, і в Україні загалом, в тому, що розвивати ми мусимо його на базі культурно-природної бази МІСЦЕВОСТІ, в якій живемо і працюємо!!!! це дійсно наша "фішка" - наша САМІСТЬ!!
це те, чого ні в кого немає. Немає абсолютно ніякого сенсу повторювати за кимось в архітектурі, назві, гастрономії, звичаях, ремеслах.... - Є ВСЕ СВОЄ. Місцеві люди підкажуть, розкажуть, покажуть. Саме оці "родзиночки" приваблюватимуть туриста. Не робіть із своїх потенційно унікальних зелених садиб мережу ідентичних один одному "макдональдсів". Створюймо пістряву КАРТУ садиб сзт УКРАЇНИ. З повагою, Олена Щербань

Немає коментарів:

Дописати коментар