пʼятницю, 10 липня 2015 р.

Харківський історичний музей імені Миколи Сумцова
у рамках проекту: «Музейне сподвижництво Миколи Федоровича Сумцова: наслідуємо і продовжуємо»
12 липня 2015 року відбудеться інтерактивний захід

Традиційні страви і напитки слобожанські
присвячений тонкощам слобожанської народної кулінарії, що завжди славилася своєю різноманітністю та щедрістю рецептури приготування, й мала свої особливості, спричинені близьким сусідством із росіянами. Поговоримо про технологію приготування страв, якими живилися предки наші: лемішка, зубці, кваша, тетеря, путря, заварювана каша, дивені, вергуни….
Згадаємо і про смачно описані слобожанські народні страви та напитки у творах видатного харківського літератора Григорія Квітки-Основ’яненка. А ще відвідувачам заходу буде запропоновано ексклюзивний майстер-клас із приготування забутої (але смачної і дуже поживної!) ритуальної страви, яку готували і подавали під час хрестин та весілля, а також дегустацію цієї незвичайної страви! Що це за поживка, дізнаєтеся безпосередньо під час заходу. Музейний інтерактивний захід розрахований для різновікової аудиторії, відбудеться демонстрації слайдів, фото.

Проводить старший науковий співробітник I науково-експозиційного відділу Харківського історичного музею, к.і.н. Олена Щербань


Час проведення: 14.00

Немає коментарів:

Дописати коментар