Харківський історичний музей імені Миколи Сумцова
у рамках проекту: «Музейне сподвижництво Миколи Федоровича Сумцова: наслідуємо і продовжуємо»
12 липня 2015 року відбудеться інтерактивний захід
Традиційні страви і напитки слобожанські
у рамках проекту: «Музейне сподвижництво Миколи Федоровича Сумцова: наслідуємо і продовжуємо»
12 липня 2015 року відбудеться інтерактивний захід
Традиційні страви і напитки слобожанські
присвячений тонкощам
слобожанської народної кулінарії, що завжди славилася своєю різноманітністю та
щедрістю рецептури приготування, й мала свої особливості, спричинені близьким
сусідством із росіянами. Поговоримо про технологію приготування страв, якими
живилися предки наші: лемішка, зубці,
кваша, тетеря, путря, заварювана каша, дивені, вергуни….
Згадаємо і про
смачно описані слобожанські народні
страви та напитки у творах видатного харківського літератора Григорія
Квітки-Основ’яненка. А ще відвідувачам заходу буде запропоновано ексклюзивний майстер-клас із приготування забутої (але смачної і дуже поживної!)
ритуальної страви, яку готували і подавали під час хрестин та весілля, а також
дегустацію цієї незвичайної страви! Що це за поживка, дізнаєтеся безпосередньо
під час заходу. Музейний інтерактивний захід розрахований для різновікової аудиторії, відбудеться демонстрації слайдів, фото.
Проводить старший науковий співробітник I
науково-експозиційного відділу Харківського історичного музею, к.і.н. Олена
Щербань
Час
проведення: 14.00
Немає коментарів:
Дописати коментар