на 6 середніх пасок нам знадобиться:
2кг борошна
1л сироватки, або по 0,5 сироватки і молока
12 жовтків
3 цілих яйця
400г цукру
300г масла100г дріжджів
1-2 чайні ложки ванільного цукру
300г роздинок
100г шафрану
цедра з 1 лимону
1. Посипаємо дріжджі цукром, щоб ті розплавились, змішуємо їх з частиною борошна і молока, щоб досягти консистенції негустої сметани. Лишаємо, поки підніметься, а тоді ледь осяде.
2. Замішуємо тісто, додаючи масло і родзинки (1 година).
3. Топимо піч, сильно не треба, чотирьох полін вистачить.
2кг борошна
1л сироватки, або по 0,5 сироватки і молока
12 жовтків
3 цілих яйця
400г цукру
300г масла100г дріжджів
1-2 чайні ложки ванільного цукру
300г роздинок
100г шафрану
цедра з 1 лимону
1. Посипаємо дріжджі цукром, щоб ті розплавились, змішуємо їх з частиною борошна і молока, щоб досягти консистенції негустої сметани. Лишаємо, поки підніметься, а тоді ледь осяде.
2. Замішуємо тісто, додаючи масло і родзинки (1 година).
3. Топимо піч, сильно не треба, чотирьох полін вистачить.
4. Ставимо наше тісто у тихе тепле місце, щоб воно виросло (2-4 години).
5. Викладаємо тісто до пасківниць, заповнюємо 1/3 об'єму, лишаючи простір для росту. І чекаємо, поки тісто підійде до верхів.
6. Змащуємо яйцем, або ж самим білком.
7. Ставимо паски в піч.
8. Виймаємо через проміжок часу від 15 хвилин до години, залежно від розміру паски та температури печі.
Немає коментарів:
Дописати коментар