вівторок, 14 квітня 2015 р.

http://gmi2.nau.edu.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=2479%3A2015-04-11-08-37-42&catid=5%3Anews


Політ юності, політ надії..
8 квітня 2015 року наш інститут гостинно відчинив свої двері святу весни, науки, молодості, творчості й краси. Саме так ми розуміємо зміст та значення вже традиційної для нашого університету Міжнародної науково-практичної конференції «Політ. Сучасні проблеми науки». Як і в попередні роки, Гуманітарний інститут організовував роботу конференції за напрямом «Гуманітарні науки».  Щороку конференція об’єднує молодь у прагненні наукового пошуку, нових знайомств, цікавих зустрічей і демонстрації себе як перспективних, талановитих, креативних фахівців. Навіть попри складну соціально-політичну та економічну ситуацію, заявки на участь подали 550 учасників, 424 з яких представили тези виступів до друку в матеріалах конференції. Завдяки цьому примножуватиметься слава НАУ, адже цього року конференція за напрямом «Гуманітарні науки» об’єднала зусилля учених з 3-ох закордонних та 18-ти вітчизняних наукових і освітніх установ.
Пленарне засідання конференції розпочалося з вітальних слів директора ГМІ професора А. Г. Гудманяна. Вказуючи на здобутки молодих учених і студентів, відзначаючи вагомий внесок потужного науково-педагогічного колективу інституту в становленні та розвитку молоді, Артур Грантович висловив сподівання, що інтерес до наукового пошуку, бажання пізнавати і відкривати нові горизонти є надійною платформою єдності та взаєморозуміння, що так необхідні нині нашій країні. На завершення свого виступу директор інституту нагородив кращих студентів і аспірантів грамотами і цінними подарунками.
Подальший хід Пленарного засідання підтвердив тренд інституту щодо запрошення відомих особистостей, чий дух і власний приклад здатен надихати, вести вперед, підіймати в польоті цілей, цінностей і мрій. Цього року гостями інституту були: Є. І. Головаха, соціолог, психолог, громадський діяч, заступник директора Інституту соціології НАН України, професор; О. В. Щербань, етнолог, музеолог, популяризатор традиційної української культури; В. В. Гладких, головний консультант Апарату Верховної Ради України, політичний експерт Аналітичної групи «Левіафан». Емоційні виступи гостей миттєво відобразились на настрої аудиторії. Близько 200 студентів, аспірантів, молодих учених, науковців, викладачів із різних міст України миттєво перетворилися на організм, що відчув свою силу, покликання і прагнення до соціальних перетворень з метою відновлення нашій країні миру, злагоди, добра і справедливості. Переконані, пронизуючи молоді серця, цей вогонь орієнтує нове покоління на формування активної громадянської позиції та визначення як свого пріоритету патріотизму, любові, турботи до своєї Батьківщини.
Маємо надію, що проведена конференція відіб’ється в душах наших студентів і молодих учених прагненням до польоту думки, польоту фантазії в ім’я примноження слави і добробуту нашої країни.




Немає коментарів:

Дописати коментар