четвер, 8 січня 2015 р.

http://pozhivka.blogspot.com/

Різдвяна кутя 


Я готую кутю так: перехрестилася, прочитала "Отче наш..", помила гарненько зерничко заздалегідь підготоване на кутю - тільки пшениця, але обдерта (не рис), добре і яра, добре і озима. Зварила так, щоб горщик (каструлька) вповні був, з верхом - з добром щоб всенький рік бути. Варю, слідкую, щоб не пересохла і не занадто вогкою вдалася кутя. Трохи охолоне - медку-солодку додаю - він всотається в зернинки - смачно-смачно буде. Пшеничка стає прозорою і золотавою. Додаю розтертий з цукром мак (маку щедро, майже навпіл з кутею), горіхів волоських порібнених і не дуже, родзинок темних і світлих, сливок сушених без кісточок (тільки в Опішні такі є) і грушок ціленьких з узвару і  все - одразу куштую. Дуже люблю кутю.

Немає коментарів:

Дописати коментар