понеділок, 15 грудня 2014 р.

Головна резиденція Святого Миколая / Main residence of St. Nicholas

Вельмишановні друзі! Маємо для Вас таку звісточку:

«Головна Резиденція Святого Миколая» в Україні розпочинає свою роботу 

Праправнуки Запорозьких козаків!
Козаки та дівчата-козачки з «Мамаєвої Слободи» раді сповістити, що 8 грудня 2014 року, о 12-00, вже вшосте, офіційно буде відкрита «Головна Резиденція Святого Миколая» в Україні.
Почесна варта козаків-сердюків верхи на конях буде супроводжувати прибуття Святого Миколая до його Головної Резиденції в Україні.  
Урочиста мить відкриття «Головної Резиденції Святого Миколая» відбудеться після того, як козаки з «Мамаєвої Слободи» підпишуть зі Святим Миколаєм «Глейт» (охоронну грамоту) щодо продовження діяльності «Головної Резиденції Святого Миколая» та оборони його добрих справ впродовж всього наступного 2015 року на території від синього Дону і до зелених Карпат!
Варто вказати, що сучасне українське козацтво шість років тому – в 2009 році – запропонувало українській громаді новий еталон свята Миколая.
http://mamajeva-sloboda.ua/news.php?id=698
Наш український Святий Миколай має всі ознаки українця, бо ж одягнений у священичі ризи та у підбитий бобровим хутром шляхетський кунтуш. На голові має гетьманську шапку. Але крім зовнішніх ознак він ще добра, щира, привітна людина, котра, на відміну від його англо-саксонських та російських аналогів (Санта Клаус, Дєд Мороз), не махає крючковатою палицею (посохом), йдучи по лісу, а цілком у цивілізованій гостинній атмосфері традиційної Наддніпрянської хати, оздобленої рушниками, божниками та іншим хатнім начинням, виконує на старосвітській лірі канти 17-18 століття. Разом із дітьми, аби ті не були лінивими чистоплюями, випікає в печі справжні печатні пряники – медівники, або ж як їх всі називають "Миколайчики". Наш український Миколай направду духовна особа, бо ж привчає дітей бути мудрими, добрими, співчутливими.
Дуже важливим є й те, що його добрі, гарні справи та починання «взяті під охорону» та пильний нагляд українских козаків, адже «добро має бути з кулаками». Воїн – козак завжди був носієм всього правдиво українського, цебто лицарського.
Сподіваємось, що цей новий підхід, а насправді повернення до дідівських традицій святкування дня Святого Миколая, здобуде підтримку на всіх теренах козацької України від Синього Дону й до зелених Карпатських гір.
Нагадуємо, що дитячі листи з проханнями та побажаннями до Святого Миколая слід направляти за такою адресою: - 03061, м. Київ, вул. Михайла Донця, 2, "Мамаєва Слобода". "Головна Резиденція Святого Миколая" в Україні
Також раді сповістити, що «Головна Резиденція Святого Миколая» вже має свою сторінку у фейсбук - https://www.facebook.com/sviatyimykolay , де оприлюднює дитячі листи та звітує про поточну роботу.

Завітавши до «Головної Резиденції Святого Миколая» Ви крім того зможете замовити та відвідати численні майстер-класи, серед яких випікання печатних медових пряників «Миколайчиків» в печі української хати. Майстер-класи можна замовити починаючи з 08 грудня 2014 року по 30 грудня 2014 року.

Для батьків, які приведуть своїх діток самостійно, повідомляємо, що вони матимуть змогу відвідати Резиденцію в порядку «живої черги»!

Для організованих груп обов`язкове попереднє замовлення!

Попередньо домовитись про проведення майстер-класів, або ж придбати печатний медовий пряник – «Миколайчик» можна за тел.: 361-98-48; 066-091-10-76, або ж за електронною адресою: mamayevasloboda@gmail.com
Давайте дарувати один одному позитивні емоції та відроджувати дідівські традиції козацького краю!

З належною шанобою козаки та дівчата-козачки особистої канцелярії «Головної Резиденції Святого Миколая» в Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар