понеділок, 15 грудня 2014 р.

Різдвяний фестиваль «Козацька Коляда» на «Мамаєвій Слободі» / Christmas Festival "Cossack Carol" to "Mamayeva Sloboda"

Вельмишановні друзі! Маємо для Вас таку звісточку:
Різдвяний фестиваль «Козацька Коляда» на «Мамаєвій Слободі» 
Вельмидостойні пані та панове!
Козаки та дівчата-козачки з «Мамаєвої Слободи» запрошують Вас 7 та 8 січня 2015 року на Велике Різдвяне Дійство - «Козацька Коляда»!
Ви та Ваші діти зможете побачити, як чубаті українські козаки верхи на конях, тримаючи «Звізду», їдуть від хати до хати та колядують. Також «Мамаєва Слобода» запропонує українській громаді майстер-клас із приготування куті. Для цього ми використаємо макітри з макогонами для розтирання маку та автентичні дерев`яні ступи. Кожен бажаючий зможе взяти жменьку пшеничного зерна та власноруч натовкти його в ступі для приготування справжньої куті. За Вашим бажанням в хатах, під тріскіт дров у печі, Ви зможете вивчити стародавні українські колядки та щедрівки.  
Фестиваль «Козацька Коляда» має на меті збереження та розвиток Різдвяних традицій, духовне єднання української громади від зелених Карпат і до синього Дону.
Ми свято віримо, що ясна зірка встане над нашим рідним краєм та принесе у кожну українську оселю, у кожне щире українське серце мир, щастя та злагоду.
В програмі заходу 7 та 8 січня:



Починаючи з 11-00 – на сцені та майдані Козацького селища «Мамаєва Слобода» для Вас колядуватимуть та співатимуть жартівливих козацьких пісень фольклорні гурти: «Кралиця», «Рожаниця», «Добривечір», «Панночка-козачка», «Калита», а також церковний хор козацької церкви Покрова Пресвятої Богородиці на «Мамаєвій Слободі».
В той час, коли на головній сцені колядуватимуть, співатимуть та танцюватимуть фольклорні колективи, біля возів відбуватиметься ярмарок народних майстрів. На майдані, на відкритому вогні, слобідські господині приготують для Вас старовинний щляхетський гарячий хмільний напій «Мусулєс» (глінтвейн), або ж козацький трав`яний чай «Гербата».
Також ви зможете продегустувати традиційні хмільні українські напої козацької доби (вишняк, слив’янку, дулівку, медовуху).
Будемо колядувати, співати та танцювати – гарні мислі мати!
-     Різдвяна шопка
-     Різдвяні розваги для дітей та дорослих
-     Майстер-класи від народних майстрів
-     Співи та танці біля вогнища
-     Катання на санчатах, а також на запряжених кіньми санях чи возі, або ж верхи на коні спільно з козаками
-     В традиційних українських хатах проводитимуться майстер-класи із засівання, колядок та щедрівок
Користуючись нагодою, запрошуємо фольклорні колективи, котрі хотіли б долучитись до участі у феєричному святі під назвою: «Козацька Коляда». За додатковою інформацією, будь ласка, звертайтесь за тел. 044-361-98-48, або на ел.: mamayevasloboda@gmail.com


Немає коментарів:

Дописати коментар