пʼятницю, 31 жовтня 2014 р.

Український БОРЩ, японці, російські ресторани / Ukrainian borsch, Japanese, Russian restaurants

Український БОРЩ у російських ресторанах Японії

29 жовтня 2014 року відбулася понад 3-х годинна співбесіда-консультація з Токіва Сіном - кореспондентом японського видання "Токіо Сін Бун" на тему "Борщ - українська чи російська страва?" Ключове питання звучало так: чому українці не протестують проти того, в Японії, в російських ресторанах подають БОРЩ як національну російську страву? Колега ставив багато цікавх питань.
Японців обурює тональність нашого східного сусіда навіть у цій, гастрономічній, царині. А нас?... Національна кухня, традиції і особливості приготування страв та напоїв впливають і на націотворчість, і державотворчість.... тільки японці це давно знають, а ми ще ніяк не готові просто сприйняти ці прості істини.
багато хто з нас добре розбирається в різновидах суші. А чи так само добре ми знаємо регіональні відмінності колись щоденної і обов язкової обідньої страви наших предків - Борщу? Досвід Першого фествалю-квесту "Борщик у глиняному горщику 2014" показав неприховане здивування туристів щодо того, що в Полтавщині готували борщик з грушками, з полуничками.
а ще скільки ми не знаємо і це ж тільки про БОРЩ!!!! Щиросердно запрошую усіх до співпраці.

Немає коментарів:

Дописати коментар