пʼятницю, 31 жовтня 2014 р.

Про розвиток сільського зеленого туризму в Полтавщині / On Rural Development in Poltava

Пропозиції щодо активізації розвитку сільського зеленого туризму в Полтавщині 16 жовтня 2014 року в Полтавському краєзнавчому музеї ім. В.Кричевського:
 1. в Департаменті інфраструктури та туризму зустрічатися з представниками сільського зеленого туризму  Полтавщини (саме з господарями садиб!) щоквартально;
2. констатація СУЧАСНОГО стану розвитку сільського зеленого туризму в Полтавщині – проведення обліку РЕАЛЬНО діючих садиб до наступного «круглого столу» в січні 2015 року;
3. створення навчально-інформаційного центру – Школи сільського зеленого туризму Полтавщини при Департаменті інфраструктури та туризму ПОДА для проведення тренінгів для реально бажаючих працювати в цій сфері. Серед функцій Школи сільського зеленого туризму Полтавщини – мотивація, підтримка (найперше – моральна, інформаційна), передача професійних навичок,  корекція діяльності, роз’яснення у діючому правовому полі, стимуляція готувати проекти міжнародного рівня;
4. реальні кроки піднесення іміджу Полтавщини як розвиненого і гостинного регіону в сфері сільського зеленого туризму (інформаційні банери,  виступи в змі, рекламні акції);
5. підготувати Проект рішень, що викристалізувалися в результаті сьогоднішнього «круглого столу».
ПРОІГНОРОВАНІ пропозиції щодо активізації розвитку сільського зеленого туризму в Полтавщині 29 жовтня 2014 року в ПОДА:
 1. звернення до заступника голови ПОДА з питань євроінтеграцїї з (обговореним на круглому столі) планом заходів на виконання Статті 403, 404 розпорядження кабміну України №847 "Про імплементацію Угоди про асоціацію між Україною, з однією сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони".
2. створення експертної групи з місцевих фахівців з питань розвитку сільського зеленого туризму та працівників Департаменту інфраструктури та туризму ПОДА, члени якої ВІДПОВІДАТИМУТЬ за виконання плану пункту 1.
3. актуальним завданням на сьогодні є розробка регіональної програми (або взяти участь у розробці всеукраїнської) КОНЦЕПЦІЇ розвитку сільського зеленого туризму. ПРОГРАМА, що діє до 2015 р. - не КОНЦЕПЦІЯ.
4. з міжнародним відділом ПОДА проводити моніторинг щодо пошуку відповідних адміністративних одиниць країн ЄС для подальших укладення угод (інші області України мають подібний досвід).
5. резолюції стосовно результатів наших круглих столів могли б бути конкретними, а не загальними, із усіх учасників (тоді видно ХТО брав участь), із зазначенням дат, виконавців – це стимулює до роботи.

Немає коментарів:

Дописати коментар