Фестиваль-Квест
«Борщик в глиняному горщику» 2014
(Опішня, Полтавщина)
16 серпня 2014 року – Міжнародний туристичний комплекс «Гостинний двір
«Старий хутір», агросадиба «Лялина Світлиця»
Три Учасниці готуватимуть по
три різновиди БОРЩУ в трьох глиняних горщиках одночасно:
1. Борщ скоромний
(з м’ясцем, звичний для родини даної учасниці, в чомусь «удосконалений» нею);
2. Борщ пісний (такий, що готують для родини часто);
3. Борщ особливий (за маминою, свекрушиною, бабусиною,
тобто апробованою часом, технологієї приготування).
Учасниця №1. Горопашна (у
дівоцтві - Петренко) Ганна Кирилівна, 1943 р.н., у селі
Борисівка, Диканського району, (нині проживає в селі Удовиченки, Зіньківського
району, Полтавщина) готуватиме:
1. Борщ з куркою, без часнику (в
рецептуру входить «борщовий» набір продуктів: курка, буряк, картопля, капуста,
цибуля, помідори, сало, зелень, сіль, перець гіркий).
2. Борщ пісний з квасолькою (в
рецептуру входить «борщовий» набір продуктів: буряк, квасоля, картопля,
капуста, цибуля, помідори, олія, зелень, сіль, перець гіркий).
3. Борщик баби Явдошки, або «біз м’яса» (в рецептуру входить «борщовий» набір продуктів: буряк,
картопля, капуста, цибуля, помідори, сало, зелень, сіль, перець гіркий).
Учасниця №2: Удовиченко (у
дівоцтві - Шебеда) Ганна Кирилівна, 1938 р.н., у селі Удовиченки,
Зіньківського району (нині проживає в селі Удовиченки, Зіньківського району,
Полтавщина)
1. Борщ із свининою по-нашому (в
рецептуру входить «борщовий» набір продуктів: буряк, картопля, морква, капуста, цибуля, помідори, сало,
зелень, сіль, перець гіркий, часник).
2. Борщ з рибою і квасолею (в
рецептуру входить «борщовий» набір продуктів: риба, буряк, квасоля, картопля,
капуста, цибуля, помідори, олія, зелень, сіль, перець гіркий і духм’яний).
3. Борщ із щавлем, кропивою та яйцями (в рецептуру входить «борщовий» набір продуктів: зелень
щавлю, кропиви, картопля, морква, капуста, цибуля, помідори, яйця, сало, зелень, сіль).
Учасниця №3: Піщаленко (у
дівоцтві - Рокита) Катерина Іванівна, 1957 р.н., у селі Глинське
Зіньківського району (нині проживає у селі Глинське, Зіньківського району,
Полтавщина)
1. Борщ із ребром Глинський (в
рецептуру входить «борщовий» набір продуктів: ребро свинини, буряк, картопля, морква, капуста, цибуля, помідори, перець солодкий, сало, зелень, сіль,
перець гіркий, часник).
2. Борщ із щукою (в рецептуру входить
«борщовий» набір продуктів: щука,
буряк, квасоля, картопля, капуста, цибуля, помідори, олія, зелень, сіль, перець
гіркий).
3. Борщ зелений із куркою (в
рецептуру входить «борщовий» набір продуктів: курка, зелень, картопля, морква,
капуста, цибуля, помідори, сметана, яйця,
сало, зелень, сіль, перець гіркий).
Учасниця №4: Правденко (у
дівоцтві - Мокляк) Любов Тимофіївна, 1937 р.н., у селі Малі
Будища Зіньківського району (нині проживає в селі Попівка, Зіньківського району,
Полтавщина)
1. Борщ із ребром Попівський (в
рецептуру входить «борщовий» набір продуктів: свинина, ребро, буряк, картопля, морква,
капуста, цибуля, помідори, сало, зелень, сіль, перець гіркий, часник).
2. Борщ червоний з грушками (в
рецептуру входить «борщовий» набір продуктів: груші, квасоля, буряк, картопля,
капуста, цибуля, помідори, олія, зелень, сіль, цукор, перець гіркий).
3. Борщ із клубникою (в
рецептуру входить «борщовий» набір продуктів: клубника, буряк, картопля, морква, капуста, цибуля, помідори, яйця,
сало, зелень, сіль, перець).
Завітайте
на Фест-Квест, буде цікаво, смачно, пізнавально, незабутньо та весело!!!
Немає коментарів:
Дописати коментар