четвер, 15 березня 2012 р.

Опішнянські вергуни / Оpishnyanski Vergun

Вергуни по-опішнянськи! 
Їх готували, готують і будуть готувати в Опішні! Яких тільки смаколиків не пропонує сучасна "солодка" продукція наших магазинів, а домашніми вергунчиками по опішнянському рецепту, перевіреному-апробованому не одним поколінням опішнянських господинь, не соромно й іноземного Президента пригостити.
Рецепт тут!!!
1. Створюємо собі чудовий вергуновий настрій, одягаємо хвартух, хустинку.
2. Ставимо грітися на повільний вогонь в металевій посудині (можна в чавуні) дві літри рафінованої соняшникової олії.
3. Готуємо тим часом тіснона вергуни: 10 яєць, 1 столова ложка смальцю, 3 столових ложки горілки, 1 грам солі, 3 столовиж ложки цукру, борошно. Змішуємо, і замішуємо тістечко так, щоб воно було не дуже тугим.
4. Розкачуємо тісто і вирізаємо вергуни.
5. Смажимо в киплячій олії вирізані і закручені відповідним чином (по-опішнянськи!!!) вергунчики до золотого кольору.
6. Виймаємо їх із киплячої олії на паперову серветку.
7.Складаємо вергуни в опішнянську глиняну миску і щедро обсипаємо їх цукровою пудрою.
8. Їмо самі і пригощаємо інших.


гості з Кракова були в захваті

Вергунами по-опішнянськи можна посмакувати, а також самим навчитися їх готувати можна в Міжнародному туристичному комплексі "Гостинний двір "Старий Хутір"" та агросадибі "Лялина Світлиця" (Опішня, Полтавщина).
shcherbanjov@ukr.net 

Немає коментарів:

Дописати коментар