Про варенуху, пальонку і запіканку....
У розділі ХІІ "Напитки" відомої книги З.Клиновецької "Страви і напитки на Україні" (1913 р.) є кілька рецептів давніх, смачних, міцних напоїв, серед яких - варенуха, запіканка і пальонка. Всі вони готуються у горщику, в печі. Технологію приготування описано, інгредієнти знайшли, піч натопили... Запрошую подивитися, як це було!
|
Добре натопили піч |
|
Підготували всі необхідні інгредієнти і посуд |
|
ягоди, сухофрукти, приправи.... |
|
один із горщиків, на запіканку, накриваємо хлібною скоринкою |
|
горщики із вареною і пальонкою накриваємо пергаментом і зверху тістом |
|
всі три горщики добре замазуємо тістом |
|
ставимо в піч... |
|
в печі |
|
готово!!!!
Принагідно запрошуємо УСІХ бажаючих не лише скуштувати варени, пальонки та запіканки, але й взяти участь у їх приготованні. Місце проведення - Гостинний двір "Старий хутір"!!!! |
Дуже смачно виглядає))!!!!!!!!!!
ВідповістиВидалити