понеділок, 12 вересня 2011 р.

Як у нас на "Хуторі" варену варили....

Про варенуху, пальонку і запіканку....
У розділі ХІІ "Напитки" відомої книги З.Клиновецької "Страви і напитки на Україні" (1913 р.) є кілька рецептів давніх, смачних, міцних напоїв, серед яких - варенуха, запіканка і пальонка. Всі вони готуються у горщику, в печі. Технологію приготування описано, інгредієнти знайшли, піч натопили... Запрошую подивитися, як це було!



Добре натопили піч


Підготували всі необхідні інгредієнти і посуд



ягоди, сухофрукти, приправи....

один із горщиків, на запіканку, накриваємо хлібною скоринкою



горщики із вареною і пальонкою накриваємо пергаментом і зверху тістом




всі три горщики добре замазуємо тістом

ставимо в піч...

в печі

готово!!!!
Принагідно запрошуємо УСІХ бажаючих не лише скуштувати варени, пальонки та запіканки, але й взяти участь у їх приготованні. Місце проведення - Гостинний двір "Старий хутір"!!!!


1 коментар: