вівторок, 24 травня 2011 р.

Рецепти страв української кухні з використанням глиняного посуду

Холодник з раками
Зварить сотню добрих раків, почистить шийки. Ніжки й тельбухи покласти окремо, шкурки дрібно потовкти , підливаючи сипровцем і маслом з маслин, скласти докупи у макотру, або черепяну миску, налить 3 пляшки сирівцю, щоб укрив вісі шкурки, дати відстоятись, тоді набірать в чисту ганчірочку й вичавлювать з сировцем укупі. Зварить 5 крашанок, білки дрібно посікти. З 10 огірків дрібно покришить. Жовтки добре розтерти з 2 чайними ложечками гірчиці, додать трохи соли, сметани, розвести сирівцем з-під раків, вкинуть покришені білки, огірки, ракові шийки, ніжки, тельбухи. Можна додать кришеної салати. Окремо подавать кришену цибулю або часник.
рецепт взято з книги З.Клиновецька. страви й напитки на Україні. 

Немає коментарів:

Дописати коментар